Doe mee met de natuurwerkdag

De landelijk natuurwerkdag komt er weer aan. Zaterdag 1 november is het zover. Op de natuurwerkdag van de laatste twee jaren heeft het IVN afdeling Nuth, samen met andere vrijwilligers,  in park “voormalig Huize Maria” langs de Platsbeek gewerkt. Dat is prima gegaan, de geknotte bomen staan er mooi bij. Dit jaar werken we op een andere plaats langs de Platsbeek, namelijk in het landgoed Puttersdael.  Deze actie vindt plaats op zaterdag 1 november, in Helle (gemeente Nuth). We gaan een struikopstand dunnen aan de Platsbeek bij Landgoed Puttersdael. Het betreft een voormalig hakhoutbosje dat dreigt dicht te groeien. Het takhout zetten we op rillen, dat wordt een mooi onderkomen voor allerlei dieren uit de omgeving. Er is voor iedereen iets te doen, van het zagen van grotere takken tot het op een hoop zetten van het afval. De activiteit staat voor iedereen open, ook voor niet-leden van het IVN. Neem dus gerust je buurman en –vrouw mee. Maar let op, het meedoen aan deze activiteit is voor eigen risico!

De startplaats is op de hoek Helle – Puttersweg (Nuth). We beginnen om 9.30 uur en werken tot ongeveer 13.00. Het meenemen van eigen gereedschap wordt op prijs gesteld maar is niet noodzakelijk. Neem wel eigen werkhandschoenen mee als je deze wilt gebruiken. De omgeving is zeer nat, laarzen zijn noodzakelijk. Voor erg kleine kinderen zal het er moeilijk lopen zijn.

Voor koffie, thee en vla wordt gezorgd, het is daarom prettig als je je even aanmeldt via de site “Natuurwerkdag” of bij de coördinator, Stef Keulen, biostekel@gmail.com of 045 405 3602 of via de site van het IVN-Nuth. We maken er weer een gezellige en waardevolle dag van!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s