IVN Slootjesdagen, ook in Nuth

Zaterdag 21 juni gaat het IVN-Nuth waterdiertjes zoeken, een activiteit speciaal voor kinderen waarbij ouders zeer welkom zijn. We starten om 9.30 vanaf de parkeerplaats aan de Slagboomsweg in Nuth. Om 12.30 is de activiteit afgelopen.

Met een schepnetje vangen we diertjes uit de beek en uit een poel. Met een soort microscoop en loeppotjes kunnen deze diertjes ter plaatse vergroot bekeken worden, het blijken soms echte monsters te zijn. Met behulp van zoekkaarten kun je de naam van de gevangen waterdiertjes te weten komen. IVN-gidsen kunnen veel vragen beantwoorden over wat er leeft in het water. Het is zelfs mogelijk om met de vangsten te bepalen of het om schoon of vervuild water gaat.

Wil je meedoen? Kom dan, je hoeft geen lid te zijn van het IVN om een leuke ochtend te hebben. Doe laarzen en niet je allerbeste kleren aan. Als je een eigen netje hebt, neem het dan mee. Een paar lege jampotjes of andere dingen om de vangsten even te bewaren zijn ook handig. Natuurlijk zetten we na afloop alle diertjes weer terug op de plek waar we ze gevangen hebben.

We stellen het op prijs als jij je voor 18 juni aanmeldt, zodat we een idee hebben voor hoeveel spullen we moeten zorgen. Dat kan bij S. Keulen, 0454053602 of via ivnnuth@gmail.com.
En misschien vind je dit beestje: een libellelarve
Libelle larve

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s