Natuurwerkdag 2 november 2013

Natuurwerkdag : ook in Nuth!

Zaterdag 2 november is er weer de landelijke natuurwerkdag. Ook het IVN-Nuth neemt hier aan deel. We gaan bomen knotten langs de Platsbeek, ter hoogte van het voormalige park Huize Maria. De knotbomen vindt men hier in een parkachtig natuurgebied, dat deels Natura 2000-gebied is. Er is wat bos en wat moerassig grasland, ook zijn er enkele vijvers. De toegankelijkheid is goed. Als onderdeel van het “Corio Glana project” doet de gemeente Nuth hier onderhoud en krijgen natuur en landschap een geweldige opknapbeurt. Vanzelfsprekend is dit ook voor wandelaars en andere recreanten een zeer positieve ontwikkeling. Het IVN-Nuth heeft van het knotten van de bomen in deze omgeving een jaarlijks terugkerende gebeurtenis gemaakt.

 De activiteit is geschikt voor kinderen, mits met ouders. Het knotten gebeurt met motorzagen, alleen door mensen die hier ervaring mee hebben. Voor alle andere deelnemers blijft er genoeg te doen over. De stammetjes moeten korter gemaakt en gestapeld worden, de resterende takken worden op hopen gezet.

 We verzamelen om 9.30 op het parkeerterrein aan de Slagboomsweg (bij het kerkhof) te Nuth. De activiteit eindigt om 12.30. Het meenemen van eigen gereedschap wordt op prijs gesteld. Neem in ieder geval werkhandschoenen en laarzen/stevig schoeisel mee. Bij regenweer gaat de activiteit niet door, het werken in bomen is dan te gevaarlijk. Bel bij twijfel ’s morgens 06 5550 4350.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s