Wandeling IVN-Nuth, 26 mei 2013

Natuur, cultuur en historie van Maaseik en omgeving

Stads- en waterwandeling

Maaseik is een zeer oud stadje. Veel (delen van) nog aanwezige oude gebouwen dateren uit de 15de eeuw. Onze wandeling begint met een kijkje buiten Maaseik. Het vroegere belang van de Maas voor dit havenstadje zal toegelicht worden. Maar er zijn ook kapellen, kerken, een watermolen en fraaie uitzichten. Natuurlijk horen hier enkele oude sagen hier. Soms is het zelfs onduidelijk wat nu geschiedenis is en wat slechts een mooi verhaal.

Het laatste deel van de wandeling voert ons door Maaseik zelf. Op en rond de markt zijn vele eeuwenoude woningen, waarvan het vroegere gebruik vaak nog af te lezen is. Diverse bouwstijlen zijn duidelijk herkenbaar. Aan de historie zal dus zeker aandacht geschonken worden. Maar ook de huidige tijd heeft veel aardige zaken voortgebracht. Nog nooit van de Vlooienkoning gehoord? Dan hebt u nu de kans.

 Vertrek om 13.30 aan het gemeentehuis van Nuth. De gratis wandeling is circa 7 km lang. Ze is geschikt om te lopen met kinderwagen, er zijn weinig hellingen. Rolstoelgebruikers zullen er helaas geen gebruik van kunnen maken. Denk bij regenval aan een paraplu en wat steviger schoeisel. De wandeling gaat onder alle omstandigheden door. Nadere informatie is te krijgen bij Stef Keulen, 045 405 3602.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s