Waterschorpioenen en andere monsters

Waterschorpioenen en andere monsters, kom ze zoeken

Op zondag 21 oktober organiseert IVN-Nuth een waterexcursie voor kinderen en geïnteresseerde volwassenen. We vertrekken om 13.30 bij de kerk van Nuth, bij de trappen aan de hoofdingang . In ongeveer 5 minuten lopen we naar enkele vijvers en de beek, waar de kinderen onder begeleiding van twee gidsen op zoek gaan naar waterdiertjes. De vijvers en de beek bezitten rond deze periode van het jaar een schat aan uiterst interessante fauna. Met een beetje geluk krijgen we veel unieke, levende dieren te zien. Voor kinderen een geweldige ervaring.
Met behulp van de gevangen waterdiertjes kunnen we zien of de beek en de vijvers schoon of vervuild zijn. Ook zal er aandacht besteed worden aan het waarom van het water op deze plekken, de vorm van de beek en meer zaken die ook de volwassenen zullen aanspreken.
De excursie is zeer geschikt voor jonge kinderen. Die zijn dan ook zeer welkom, maar alleen onder begeleiding van een volwassene.
Indien vooraf aangemeld krijgt u per gezin de beschikking over een schepnet en de overige benodigde materialen. Zonder aanmelding vooraf bent u welkom, maar zult u waarschijnlijk een schepnet met anderen moeten delen. Aanmelden ivnnuth@gmail.com

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s