Maastricht steengoed

Maastricht Steengoed!  Een zondagse kuier

Muurplanten zijn interessant. Maarzijn de muren dat ook? Wij vinden van wel – en we willen u graag ervanovertuigen dat een muur méér is dan alleen maar een hoop stenen. Stenenvertellen verhalen van lang geleden. Je kunt zien waar een steen geweest is (optien kilometer onder de aardkorst, bijvoorbeeld). Of hij vertelt van rivierendie miljoenen jaren gelden stroomden. Stenen laten zien dat 350 miljoen jaargeleden algen leefden op de zeebodem. Stenen laten je zeelelies en ammonietenzien. Geologie op zakformaat, zullen we maar zeggen. (foto’s van de wandeling: klik hier)
Vandaag leven er planten op diestenen. Waar we ze tegenkomen op onze IVN-wandeling door Maastricht, staan weer natuurlijk ook even bij stil.

Wie de stenen wil horen praten,ontmoeten we graag bij
Zorgboerderij A Gen Ling, Hellebroek 62a in Nuth, op zondag 7 juni om half twee. Het isbelangrijk om een goede loep mee te nemen (lieft 5 tot 10x vergroting). Deafstand is kort, maar we staan natuurlijk wél vaak stil, om alles goed tebekijken. Voor meer informatie kunt u bellen met Alf Keulen, 045-5244234 of LouHouben, 045-5244024.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s