Naar de Tevenerheide

 

Op zondag 22 juni wandelen we over de Tevenerheide. Wevertrekken om 13.30uur bij Zorgboerderij A Gen Ling in Hellebroek. Dewandeltocht is ongeveer 8km lang, er zijn weinig hellingen in.

De Tevenerheide is een ongeveer 450ha groot Duits natuurgebied,net tegen de grens met Nederland. Wij betreden het gebied vanaf de Grensweg,bij Brunssum en lopen in noordelijke richting. Hier liggen een aantalvoormalige vuilstorten, zandafgravingen en groeven. Deze zijn heringericht enworden steeds fraaier. Mooi om te zien hoe de natuur opnieuw zijn gang gaat enbijbehorende poëtische namen krijgt als Schwalbensee en Seerosenteich.

Dan buigen we in oostelijke richting af, langs de NAVO-basisvanwaar de AWACS-vliegtuigen opstijgen. Mogelijk worden we dus getrakteerd opeen flinke bak herrie, maar dat is maar even. Via enkele veldwegen bereiken wehet dorp Grotenrath, waar we pauzeren en iets kunnen drinken. Daarna lopen weweer door het veld en bereiken opnieuw de bosrand van de Tevenerheide. Hierligt Pxfcttchen, een middeleeuwse bron. Via bos en hei komen we weer bij heteindpunt van de wandeling.

Img_2001_small

Img_2013_small

Img_2032_small

Img_2036_small

Img_2043_small

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s