Wandeling 10 juni 13.30 uur

Methet IVN Nuth naar de Ziepbeek

 

Ditkeer eens niet naar een geheim plekje in Nederland maar op zondag 10 juni naarde moerassige laagten van de Ziepbeek in het Kempenland bij Rekem. Vochtigeplekjes in de droge Kempen met boeiende overgangen van nat, veenpluis, zonnedauw, knuppelbrug, naar droog. Met desteile hellingen die de beekjes hebben uitgesneden in de oude Maasafzettingenvan het droge Kempische plateau met bossen en heidevelden. Een gebied om stilvan te worden. Maar ook een gebied om te ruiken: de gagel! Zoals als altijd wordt de wandeling begeleid door deskundigegidsen. Voor nader informatie:  Math van Sprakelaar telefoon 045 5242485.

Wevertrekken carpoolend om 13.30 uur vanaf de markt te Nuth. Stevig schoeisel isgewenst! Let op: het vertrekpunt is niet de markt maar de parkeerplaats bij het gemeentehuis. Dit is gewijzigd in verband met de kermis!

Om ongeveer 14.00 uur zijn we in Rekem aan de Daalbroekstraat. Het vertrekpunt daar is te bereiken door, komend vanaf de A76 richting Rekem, bij de eerste rotonde in Rekem rechtsaf te slaan de Daalbroekstraat in en deze ongeveer 2 km in westelijke richting te volgen tot dat aan de rechterkant een bord staat met "De vallei van de Zijpe  Natuurreservaat". Voor het bord rechtsaf vindt u voldoende parkeergelegenheid. Voor een kaart met het vertrekpunt in België en de route klik hier.


 

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s