Wandelen met Math op 19 november

De traditie bewaard: veldkruisenroute

Op zondag 19 november 2006 organiseert het IVN-NUTH haar derde veldkruisenwandeling door een gedeelte van het kerkdorp Nuth. Voorgaande 2 excursies werden telkens druk bezocht. Vaak zie je als deelnemer aan het drukke verkeer, uit een ooghoek een kruis, een kapel, een grotje langs de weg of in een beeldje hangend aan de muur. Echt zien doe je die tekenen van een rijk rooms verleden niet. En in de taal van die tijd: tempora mutantur et nos mutamur in illis, de tijden zijn veranderd en wij gaan mee.

Vanuit mijn jeugdjaren kan ik me nog goed herinneren dat je bij ieder kruis, kapel of Maria grotje even stilstond en een gebedje met een kruisteken prevelde. Wanneer om 12.00 uur de Angelusklokken luidden behoorde je op weg stil te staan en een Engels des Heren te bidden.

Stel je dat nu voor!

Toch is het goed ook nu nog stil te staan bij het waarom, het wanneer, de intentie tot het plaatsen van zo’n religieus teken. Immers het moet een oorzaak hebben gehad.

Het kerkdorp is rijk aan dergelijke gedenktekens en het is zeker de moeite waard deze juweeltjes eens van dichtbij te bekijken. De gidsen van het IVN-Nuth hebben een route uitgezet langs 10 van deze mooie elementen in het landschap in centrum Nuth, Tervoorst, Hunnecum, Hellebroek en de Ping; doorgaans langs verharde wegen en waar mogelijk langs natuurrijke paden.

Start op de markt te Nuth om 13.30 uur. Duur: ongeveer 2 uur

Trek stevig schoeisel aan. Leden zowel niet leden zijn van harte welkom.

Voor nadere inlichtingen kunt u bellen met Math. van Sprakelaar 045 5242485

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s