met IVN op pad 15 oktober

met het IVN op pad

 

 

Op zondag 15 oktober 2006 organiseert de IVN afdeling Nuth een paddenstoelenexcursie rond de Mulderplas en de Geleenbeek te Schinnen. De Mulderplas was voorheen een slikvijver van de Staatsmijnen. De Geleenbeek stond bekend als de zwarte beek, ook een gevolg van het afgevoerde slikwater.

De grote vijvers herbergen weer schoon water en de watervogels, vissen en planten zijn weergekeerd daardoor is dit gebied weer een waar rustoord voor mens, dier en plant. De Geleenbeek, die voorheen, rechttoe rechtaan het water zo snel mogexadlijk moest afvoeren, is weer een meanderende beek geworden, die zo veel meer water kan opvangen en waar de natuur vrijelijk zijn gang kan gaan.

In dit gebied heeft het IVN Nuth een wandeling uitgezet, die qua natuurschoon al de moeite waard is, maar het eigenlijke doel is het ontdekken van een grote variëteit aan paddenstoelen. Het zal aan de weersomstandigheden liggen of dit lukt. Immers bij regenachtig, druilerig, sombermans weer willen de zwammen zich in deze herfsttijd in hun opperste pracht tonen, bij droogte en zon niet.

Vertrek om 13.30 uur op de Markt in Nuth. In Thull starten we om 13.45 uur op de parkeerplaats dichtbij de Alfa brouwerij.

Trek stevige wandelschoenen aan. De duur van de rondgang is ruim 2 uur. Voor nadere informatie kunt U bellen met Math van Sprakelaar tel. 045 5242485.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s